Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ισχυρή Εκπροσώπηση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης στο Συνέδριο IENE-ROEC στο Βουκουρέστι

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες και μια επίλεκτη ομάδα 12 διακεκριμένων ομιλητών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα που συνδιοργάνωσε το ΙΕΝΕ με το Ρουμανικό Ενεργειακό Κέντρο (ROEC) στο Βουκουρέστι στις 16 Οκτωβρίου, με θέμα «Η Ενεργειακή Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη - Πολιτικές και Επενδυτικές Προκλήσεις» (Energy Transition in SE Europe – Policy and Investment Challenges). Μεταξύ άλλων, οι ομιλητές κάλυψαν φλέγοντα ενεργειακά ζητήματα της περιοχής, εστιάζοντας στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια συνολικά, με την πολύτιμη συνεισφορά ομιλητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Δανία.

Τα θέματα που καλύφθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς αφορούσαν πολιτικά και ρυθμιστικά ζητήματα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την τηλεθέρμανση, τον ρόλο της πυρηνικής ενέργειας στο τρέχον και μελλοντικό ενεργειακό μίγμα της περιοχής, την προώθηση έργων LNG μικρής κλίμακας (small-scale LNG) στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή του Δούναβη, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και θέματα κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων από τις ακολουθούμενες και επιδιωκόμενες πολιτικές ενεργειακής μετάβασης στη Ρουμανία, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Επίσης, η συγκεκριμένη ημερίδα εστίασε στις εκτιμώμενες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενεργειακές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Από πλευράς ΙΕΝΕ, εκτός από τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Κωστή Σταμπολή, συμμετείχαν ως ομιλητές ο Διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου κ. Δημήτρης Μεζαρτάσογλου και ο εταίρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΙΕΝΕ κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, ενώ το ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Ιωάννης Δεσύπρης συντόνισε την πρώτη συνεδρία. Η κα. Eugenia Gusilov, διευθύντρια του ROEC, προήδρευσε της δεύτερης συνεδρίας, συμμετέχοντας ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου με παρουσίαση. Στο συνέδριο συμμετείχαν, επίσης, οι ακόλουθοι εισηγητές: κ. Jan Christoph Nill (European Commission, DG Clima), κ. Teodor Chirica (President FORATOM Europe), κ. Lars Gullev (CEO, VEKS & vice chairman of IEA Executive Committee for District Heating and Cooling, IEA ExCo DHC), κα. Otilia Nutu (Energy expert, Expert Forum), κ. Emil Negut (COO, LNG Romania) και ο κ. Andrei Covatariu (Institutional Affairs, Enel).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο συνέδριο οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεών της, ενώ κύριος υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν η ENEL Green Power. Το ΙΕΝΕ βρίσκεται ήδη στην διαδικασία ετοιμασίας ειδικού microsite, όπου θα είναι διαθέσιμο όλο το υλικό του συνεδρίου (δηλ. φωτογραφίες, παρουσιάσεις ομιλητών και βίντεο της εκδήλωσης).

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

WEC

Energy Community

Eurelectric

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron