Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

H Νέα Ενεργειακή Ατζέντα σε Ελλάδα και ΕΕ, εν Όψει Απανθρακοποίησης, στο Επίκεντρο του Φετινού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Ξεκινά, την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, το 24ο ετήσιο εθνικό συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), το «Ενέργεια & Ανάπτυξη», με ειδικό θέμα:«Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη».

Το ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ που θα καθορίσει για μία ακόμη χρονιά την ενεργειακή ατζέντα στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη, αποσκοπεί στο να συμβάλει σε μια ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης και να προάγει το δημόσιο διάλογο για τα καίρια ζητήματα που άπτονται του εγχώριου αλλά και διεθνούς ενεργειακού τομέα, εν όψει της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επιτάχυνση της διαδικασίας απανθρακοποίησης στην ΕΕ, αλλά και της αναδιαμόρφωσης του ενεργειακού ισοζυγίου, μέσω μαζικής διείσδυσης των ΑΠΕ.

Το εφετινό Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη», στο οποίο συμμετέχει μια πλειάδα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ομιλητών καιpanelists από το χώρο της ενέργειας,τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 387) στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019.

Από τις κορυφαίες στιγμές του 24ου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» θα αποτελέσουν η σημαντική ομιλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμου Θωμά, η παρουσίαση του World Energy Outlook 2019, που καταρτίζει σε ετήσια βάση ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), από τον επικεφαλής αναλυτή του ιδρύματος, κ. Kieran McNamara, όπως και η ομιλία της κας. Ειρήνης Νικολάου, εκπροσώπου της DG Climate, της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, από τις Βρυξέλλες.

Επίσης, σε μια ευρηματική καινοτομία του εφετινού «Ενέργεια & Ανάπτυξη», το«Ambassador’s Forum», κεντρική ομιλητής θα είναι η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ms. Zhang Qiyue, και ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το διήμερο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ θα ξεκινήσει με τα εισαγωγικά σχόλια του κ. Κωστή Σταμπολή, Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου, καθώς και του καθηγητή κ. Παντελή Κάπρου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ε3Μ Lab, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ.

Θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της ενέργειας, οι ομιλίες του κ. Tim Yeo κ. Tim Yeo, Chairman, The New Nuclear Watch Institute (NNWI) και πρώην βουλευτού του Ηνωμένου Βασιλείου, του κ. Γιώργου Στάσση, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Προέδρου του ΔΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, της κας. Boyana Achovksi, Secretary General, Gas Infrastructure Europe, Brussels και της κας. Ειρήνης Ιακωβίδου, Προϊσταμένης Τμήματος Δικτύων Φυσικού Αερίου της ΡΑΕ, οι οποίοι θα αναφερθούν στο νέο τοπίο για τις επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές, καθώς και στις νέες αγορές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη.

Ακόμη, σημαντική θα είναι η κεντρική ομιλία από την κας. Αλεξάνδρας Σδούκου, Γενικής Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως και του Δρ. Γιώργου Αγερίδη, Προϊστάμενου Διεύθυνσης, του τμήματος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ, που θα αναφερθούν στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και των έξυπνων δικτύων, πόλεων και νησιών.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες και παρεμβάσεις των καθ. κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του καθ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Μέλους της Ολομέλειας της ΡΑΕ, του κ. Μανούσου Μανουσάκη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, του κ. Γεωργίου Σταθάκη, τ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του καθ. κ. Γιάννη Μανιάτη, τ. Υπουργού και Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, που θα καλύψουν το θέμα των προκλήσεων στη χάραξη και εφαρμογή της ενεργειακής πολιτικής.

Επίσης, καθοριστική αναμένεται να είναι, στο 24ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ, η συμβολή των καθ. κ. Γιώργου Ιωάννου, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕnEx Group), της Δρ. Βασιλικής Λαζαράκου, Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του κ. Ahmet Türkoğlu, Διευθύνοντος Συμβούλου του Turkish Energy Exchange (EXIST) στην αποσαφήνιση των κανόνων που θα διέπουν τη νέα αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη.

Θα μιλήσουν, ακόμη, εκπρόσωποι των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών των Δ. Βαλκανίων, όπως ο κ. Aleksandar Mijušković, Advisor to Executive Director, SEE CAO, ενώ τα ζητήματα των υδρογονανθράκων θα καλύψουν με τις παρεμβάσεις τους οι κα. Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Downstream του ΙΕΝΕ, ο Δρ. Ιωάννης Μπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος, Energean Oil & Gas και Μέλος ΔΣ του IENE, καθώς και ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΠΕ Upstream και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των κ. Ευθύμιου Τσιτούρα, Διευθυντή Διεύθυνσης Εξοικονόμησης-ΣΗΘΥΑ & Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων Θερμοκηπίου (ΔΕΣΔΕΑΘ) του ΔΑΠΕΕΠ, του Δρ. Σωτήρη Καπέλλου, Προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το κ. Παναγιώτη Λαδακάκου, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), οι οποίοι θα διερευνήσουν τα ζητήματα των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Τέλος, τα καίρια ζητήματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικών παραμέτρων στο νέο ενεργειακό τοπίο, θα καλύψουν με ομιλίες τους ο καθ. κ. Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου & Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου και η Δρ. Μαρίκα Καραγιάννη, Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια, ΠΕΔΙΣ, του Παν. Πελοποννήσου.

Το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, το οποίο θα εμπλουτιστεί, όπως πάντα, με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, θα ολοκληρωθεί με την βαρυσήμαντη ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία «Προμηθέας», του ΙΕΝΕ σε εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων για τις πρωτοπόρες ενεργειακές δράσεις τους.

Το ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ στηρίζουν και εφέτος σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί του ενεργειακού τομέα και όχι μόνο, που συμμετέχουν ως χορηγοί, ή υποστηρικτές του event.

Μέγας Χορηγός του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, Στρατηγικοί Χορηγοί, η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, Χορηγοί η Energean και η KG Law Firm, ενώ στους Υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΠΑ, η ΕΔΕΥ, η Elpedison, η EnSCo, η Εnerta και η EnergyLive.

Tέλος, Χορηγοί Επικοινωνίας είναι Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ενεργειακό πόρταλ, Energia.gr., το VoiceFM, το energypress.grκαι το slpress.gr.

 

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron