Ενεργειακή Επικαιρότητα

Κ. Μαύρος στο Athens Energy Dialogues: Στόχος της ΔΕΗ ο Τριπλασιασμός των ΑΠΕ στο Χαρτοφυλάκιό της έως το 2023

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Τριπλασιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, σε ορίζοντα το πολύ τριετίας, προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της θυγατρικής της Επιχείρησης, "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Athens Energy Dialogues" που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε, στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 η εταιρεία λειτουργούσε μονάδες ισχύος 150 μεγαβάτ, ήτοι, μέγεθος που την καθιστά, στην ουσία, ουραγό στην αγορά. Ο κ. Μαύρος πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή νέων έργων, ισχύος 100 μεγαβάτ και έως τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή έργων με ισχύ 200 μεγαβάτ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο να λειτουργούν 500 μεγαβάτ σε ορίζοντα 24 - 36 μηνών, με την ανάπτυξη συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα. Επεσήμανε, ωστόσο, την ανάγκη να προχωρήσει η αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Επιφυλάξεις για την πλήρη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων εξέφρασε ο πρόεδρος του διεθνούς δικτύου REN 21 και πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. "Δεν είναι, όπως υποστήριξε, το καλύτερο για τη χώρα, ούτε για τη ΔΕΗ", είπε, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ελοχεύει στην ασφάλεια του εφοδιασμού. Αναγνώρισε, όμως, το ότι η πλειονότητα των λιγνιτικών μονάδων πρέπει να κλείσει και το ότι ορισμένες εξ αυτών θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης σε λειτουργία, των μονάδων Φλώρινας, Αγίου Δημητρίου 5 και Μεγαλόπολης 4, όπως και της υπό κατασκευή μονάδας Πτολεμαίδα 5. Ο κ. Ζερβός κατέληξε, λέγοντας ότι ο λιγνίτης δεν πρέπει να αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο, αλλά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron