Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Στις 3 Μαρτίου Ξεκινά το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο IENE – ΙΔΙΣ «Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια», 3ος Κύκλος

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει από κοινού με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου τον 3ο Κύκλο Μαθημάτων με θέμα την«Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια». Τα μαθήματα αυτά, που θα έχουν τη μορφή σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και την επίβλεψη του Δρος Κωνσταντίνου Φίλη, Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΔΙΣ.

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 51 ωρών, πρόκειται να αναδείξει την όλο και πιο στενή αλληλεξάρτηση μεταξύ της ενέργειας και της γεωπολιτικής, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ο γεωπολιτικός περίγυρος της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύονται οι μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική και στην Ουκρανία καθώς και η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία σε συνδυασμό με τις ανάγκες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και της διασφάλισης της ενεργειακής της ασφάλειας, συνθέτουν ένα σκηνικό, η περιπλοκότητα του οποίου επιτείνεται, καθώς η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη δεν υπόσχεται μακρόχρονη αναπτυξιακή βιωσιμότητα ενώ η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Κύκλος Μαθημάτων του ΙΕΝΕ με μια ευρεία θεματολογία, πρόκειται να καλύψει όλα τα παραπάνω θέματα και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στρατιωτικούς καριέρας, διπλωμάτες, δημοσιογράφους αλλά και πτυχιούχους μελετητές, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε βάθος και με επιστημονική μεθοδολογία για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις και τους προβληματισμούς του χώρου. Ο σκοπός του ανωτέρω σεμιναρίου είναι να δοθεί στους εκπαιδευόμενους μία αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία και αναλυτική προσέγγιση, κατανόηση και εμβάθυνση στην σχέση ενέργειας και γεωπολιτικής ώστε να είναι σε θέση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα θέματα που αφορούν στην ανάλυση των δεδομένων, και την εκτίμηση ή πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων.

Εισηγητές των ανωτέρω ενοτήτων είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί και αναλυτές. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00 – 20:00), στο ΙΔΙΣ (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου), Χίλλ 3-5, 105 58 Αθήνα. Προβλέπονται δεκαεπτά (17) συνολικά συναντήσεις 3 ωρών η κάθε μία, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι η Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Με την ολοκλήρωση του Κύκλου μαθημάτων και υπό την προϋπόθεση τακτικής παρακολούθησης των μαθημάτων δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης σπουδών από το ΙΕΝΕ και το ΙΔΙΣ.

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου για τα Μέλη του ΙΕΝΕ ανέρχεται στα 800 Ευρώ + ΦΠΑ (992 Ευρώ)και για τα Μη Μέλη στα 1.200 Ευρώ + ΦΠΑ (1.488 Ευρώ). Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας υπό την παρακολούθηση του καθηγητή Χάρη Παπασωτηρίου, του Δρος Κων/νου Φίλη και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ κ. Κωστή Σταμπολή, ενώ μετά την περαίωσή της και την επιτυχή εξέταση επ’ αυτής θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα σπουδών εκ μέρους το ΙΕΝΕ και του ΙΔΙΣ (DIPLOMA). Το επιπλέον κόστος για την προαιρετική εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας την παρακολούθηση και την εξέταση ανέρχεται στο ποσό των 600 Ευρώ + ΦΠΑ (744 Ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες, το λεπτομερές πρόγραμμα των διαλέξεων και η αίτηση εγγραφής, έχουν αναρτηθεί μέσω ειδικού banner στις ιστοσελίδες του ΙΕΝΕ www.iene.gr και www.energia.gr.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του ποσού εγγραφής, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, και χάρις στην στήριξη εταιρειών του κλάδου το ΙΕΝΕ μπορεί να χορηγήσει ένα περιορισμένο αριθμό υποτροφιών για κάλυψη του συνολικού ή μέρους του ποσού εγγραφής.

 

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron