Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον για την Κατ' Αρχήν Συμφωνία στον ΟΠΕΚ+

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Η Ουάσιγκτον καλωσόρισε τις αναφορές για την επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατ. βαρέλια (bpd), σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ.«Οι δεσμεύσεις αυτές θα στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα.

ότι όλες οι μεγάλες χώρες παραγωγής πετρελαίου θα αντιδράσουν συντονισμένα στις πραγματικότητες της αγοράς που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπρουιλέτ θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη σημερινή διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της G20, όπου πρόκειται να εξεταστούν μέτρα για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ενεργειακή αγορά.

Από την πλευράτου ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι είχε μία καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, αναμένοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των άλλων χωρών για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

«Είχαμε μία μεγάλη κουβέντα για την παραγωγή πετρελαίου και τον ΟΠΕΚ, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει η μείωση, ώστε η βιομηχανία μας να πάει καλά και η πετρελαϊκή βιομηχανία να πάει καλύτερα» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία και σε διεθνές επίπεδο

Κουβέιτ: Το Μεξικό καθυστερεί την τελική συμφωνία του ΟPEK+

Πάντως ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Χάλεντ αλ-Φαντέλ δήλωσε ότι το Μεξικό καθυστερεί μία συμφωνία στον OPEK+ η οποία προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια (bpd), σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

«Το Κουβέιτ είχε μαραθώνιες συνομιλίες κατά τις προηγούμενες ημέρες…, προκειμένου να επιτύχει τη συναίνεση [μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ] ελπίζοντας στην ομαλοποίηση των πετρελαϊκών αγορών», ανέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ο αλ-Φαντέλ σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter.

Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία εκφράζει την ελπίδα ότι το Μεξικό θα δει τα οφέλη από τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής στον ΟΠΕΚ+.

(από energia.gr, 10/04/2020)

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron