Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο Webinar του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο  Session  της σειράς Webinars  του ΙΕΝΕ, την Πέμπτη, 14 Μαΐου και ώρα 17:00 – 18:00. Η πρώτη αυτή ανοικτή τηλεδιάσκεψη του ΙΕΝΕ επικεντρώθηκε στις «Επιπτώσεις από την κρίση του Κορωνοϊού στις αγορές Ηλεκτρισμού, Φ. Αερίου και Πετρελαίου». Ως συζητητές συμμετείχαν οι κα. Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων Ομίλου,  Ελληνικά Πετρέλαια, κ. Ανδρέας Πετροπουλέας, Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας, Elpedison,  Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εμπορίας,   ΔΕΠΑ, ενώ το Session συντόνιζε ο κ. Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος & Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ


Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Webinar ήταν αυτό της ανταπόκρισης των εταιρειών στην κρίση του Κορωνοϊού και την ετοιμότητα που επέδειξαν προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους τους όσο και στους καταναλωτές. Όπως ανέφεραν τα ανωτέρω τρία υψηλόβαθμα στελέχη η ζήτηση, που έχει αναδειχθεί ως βασικός παράγων και κοινός παρονομαστής της σημερινής κρίσης, έχει παρουσιάσει μεγάλη πτώση σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα σε αυτό του πετρελαίου, όπου μόνο τον Απρίλιο αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε κατά 30%, ενώ εκτιμάται (από τον ΙΕΑ) ότι σε ετήσια βάση θα μειωθεί κατά 9,0% περίπου. Επίσης σημαντική πτώση σχεδόν, 12% σε Ευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρήθηκε και στον ηλεκτρισμό τον Απρίλιο και Μάιο. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμή για το πως θα διαμορφωθεί η ζήτηση στο υπόλοιπο του έτους.

 

Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων πάνω σε θέματα οργάνωσης και ανταπόκρισης των εταιρειών στις ιδιάζουσες συνθήκες που δημιουργήθηκαν αλλά και για θέματα ανταγωνισμού και τιμών. Πάντως οι αγορές Ηλεκτρισμού, Φ. Αερίου και Πετρελαίου στη χώρα μας επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα ως προς την διαθεσιμότητα και λειτουργία συστημάτων και διαδικασιών.

 

Κλείνοντας, όλοι οι συζητητές συμφώνησαν ότι η εμπειρία του Κορωνοϊού υπήρξε καταλυτική ως προς την ανάγκη προσαρμογής της συμπεριφοράς μας σε κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περί τα 100 άτομα, μέλη του ΙΕΝΕ και στελέχη και επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα εν γένει. Τις ερχόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδρίες, οι οποίες σκοπό έχουν να εξετάσουν σφαιρικά τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνοϊού στην ενεργειακή αγορά με ειδική αναφορά σε διάφορους κλάδους. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.  

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron