Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

To ΙΕΝΕ Απαντά στις Προκλήσεις της μετα Κορονοϊού Εποχής με τα Webinars για την Ενέργεια

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Για άλλη μια φορά στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) πρωτοπορεί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας και έρχεται να προσφέρει στα στελέχη και επαγγελματίες της αγοράς, τους εκπροσώπους φορέων και εταιρειών του κλάδου, καθώς και στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ένα διαδικτυακό εργαλείο ενημέρωσης και ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων για την πορεία και τις προοπτικές του τομέα στην μετακορονοϊό εποχή.

Το έγκυρο think tank ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις που ορθώνει η περίοδος που διανύουμε και θέλοντας να αναδείξει τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από αυτή για όλο το φάσμα του ενεργειακού κλάδου, έχει ήδη οργανώσει τρείς διαδικτυακές συζητήσεις ( webinars) στις οποίες συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Η πρώτη από αυτή την σειρά των συζητήσεων πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου και είχε ως κεντρικό θέμα «Επιπτώσεις από την κρίση του Κορωνοϊού στις αγορές Ηλεκτρισμού, Φ. Αερίου και Πετρελαίου». Στο session συμμετείχαν η κα Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, ο κ. Ανδρέας Πετροπουλέας, Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας της Elpedison και ο Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εμπορίας της ΔΕΠΑ.

Το δεύτερο webinar του ΙΕΝΕ πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου και είχε ως αντικείμενο συζήτησης τις Επιπτώσεις από την Κρίση του Κορονοϊού στην Αγορά Ηλεκτρισμού. Συμμετείχαν, ο κ. Αντώνης Κοντολέων, Πρόεδρος ΔΣ τηςΕΒΙΚΕΝ και ο κ. Ιωάννης Κοπανάκης,Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος τηςΔΕΗ, ενώ στη συζήτηση παρενέβησαν εκπρόσωποι απότην Protergia και τον ΑΔΜΗΕ.

Τέλος, την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το τρίτο webinar του Ινστιτούτου που είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης, «Επιπτώσεις από την κρίση του Κορωνοϊού στις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». Σε αυτή την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Αντιπρόεδρος της Energean Ελλάδος, η κα Τερέζα Φωκιανού, Πρόεδρος της Flow Energy και Πρόεδρος της Επιτροπής Υδρογονανθράκων του ΙΕΝΕ καθώς και ο Δρ. Γιάννης Μπασιάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ.

Και τα τρία webinars, από τα οποία προέκυψαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, συντόνισε ο κ. Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος & Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ. Θυμίζουμε ότι το Ινστιτούτο έχει προγραμματίσει τη συνέχιση του κύκλου των διαδικτυακών συζητήσεων και τον Ιούνιο, ενώ όλα τα sessions θα είναι προσβάσιμα στους ενδιαφερόμενους στο youtube.


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron