Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Μια μικρή επέτειος για το ΙΕΝΕ που γιορτάζει 17 χρόνια συνεχούς πορείας και προσφοράς

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Το ΙΕΝΕ εορτάζει αυτήν την εβδομάδα 17 χρόνια από την ίδρυση και δραστηριοποίησή του. Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2003 ως Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Αθήνα και με την επωνυμία Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Το ΙΕΝΕ ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ιδρυτικών εταίρων, 14 ανεξάρτητων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και στελεχών επιχειρήσεων που ησχολούντο επαγγελματικά στον ενεργειακό τομέα*. Στο πέρασμα των χρόνων η ομάδα αυτή διευρύνθηκε σημαντικά και σήμερα αριθμεί 39 εταίρους που προέρχονται από όλους τους χώρους του ενεργειακού τομέα. Οι εταίροι, οι οποίοι και συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από αρκετές χώρες της ΝΑ Ευρώπης όπου και δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο (Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία κ.α.)

Το όραμα του ΙΕΝΕ ήταν και είναι να αποτελέσει έναν ανεξάρτητο, αξιόπιστο και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους οργανισμό για την ανάλυση, μελέτη και διαμόρφωση θέσεων γύρω από την ορθολογική παραγωγή, μεταφορά και χρήση της ενέργειας στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προς όφελος της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Στα 17 χρόνια λειτουργίας του, το ΙΕΝΕ έχει συμβάλλει ενεργά σε πληθώρα διεργασιών, σε εθνικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η εκλογικευμένη παραγωγή και εκμετάλλευση ενέργειας, από όλες τις δυνατές πηγές, συμβατικές και ανανεώσιμες, καθώς και από νέες πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να εξυπηρετείται η στρατηγική της E.E. για την βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελούν διαρκή στόχο του Ινστιτούτου.

Παράλληλα το ΙΕΝΕ προσφέρει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό στα κρίσιμα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος που απασχολούν σήμερα τη διεθνή κοινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή σε δημόσιες διαβουλεύσεις σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, σε διεθνή και περιφερειακά συνέδρια και τη δημοσίευση άρθρων και εργασιών, το ΙΕΝΕ λαμβάνει ενεργό μέρος στο δημόσιο διάλογο για την ενέργεια και το περιβάλλον.

Το ΙΕΝΕ παρέχει σήμερα τακτική και λεπτομερή ενημέρωση στα μέλη του για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, μέσω της εκπόνησης μελετών, αναλύσεων και ερευνών, αλλά και της οργάνωσης εκδηλώσεων (ημερίδες, συνέδρια , workshops & webinars) και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αλλά και μέσα από την τακτική ενημέρωση εν είδη newsletters που αποστέλλει σε τακτική βάση στα μέλη του.

Σήμερα τα μέλη, φυσικά πρόσωπα και από εταιρείες, που ξεπερνούν τα 1200 άτομα, απολαμβάνουν μίας σειράς προνομίων και ωφελειών , με ιδιαίτερο βάρος να δίδεται στην εξειδικευμένη και τακτική ενημέρωση που λαμβάνουν και καλύπτει όλες τις πτυχές του ενεργειακού τομέα καθώς και την συμμετοχή τους στις διάφορες Επιστημονικές Επιτροπές του Ινστιτούτου , στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, περιφερειακά συνέδρια κλπ.

 

*Οι Ιδρυτικοί Εταίροι του ΙΕΝΕ είναι οι εξής: κ. Γιάννης Δεσύπρης, κ. Ηλίας Καρυδογιάννης, κ. Γιάννης Κουρούκλης, κ. Δημήτρης Μπέης, κ. Διονύσης Ξένος, κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, κ. Μάριος Πατσουλές, κ. Κωστής Σταμπολής, κα. Τερέζα Φωκιανού, κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης και οι αείμνηστοι κ. Γιώργος Σπανός και κ. Γιώργος Συντζανάκης

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron