Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Oι Financial Times Δημοσιεύουν Επιστολή του Προέδρου του IENE με Θέμα το Κόστος της Απανθρακοποίησης

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Στις 4 Αυγούστου, οι Financial Times δημοσίευσαν επιστολή, τόσο στις ηλεκτρονικές όσο και στις έντυπες εκδόσεις τους, του Προέδρου του IENE, κ. Κωστή Σταμπολή, στην οποία υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. έχει αναλάβει τη δέσμευση να αποζημιώσει πλήρως όλες τις τοπικές κοινότητες που επηρεάζονται από τα φιλόδοξα σχέδιά της για την απανθρακοποίηση.

 

Η νέα πράσινη ατζέντα της Ε.Ε, αναφέρει ο Πρόεδρος του Iνστιτούτου, εγείρει το απολύτως θεμιτό ζήτημα της αποζημίωσης, των τοπικών κοινοτήτων και των εργαζόμενων που θα απολυθούν ως αποτέλεσμα των λανθασμένων σχεδίων της Ε.Ε. για την απανθρακοποίηση της οικονομίας.

 

«Προσθέτοντας το στοιχείο της προσβολής στο τραύμα", σημειώνει ο κ. Σταμπολής «η πρόσφατη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. συμφώνησε να περικόψει τα διαθέσιμα κεφάλαια για τη μετάβαση από τον άνθρακα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για να καθοριστεί το πλαφόν του πακέτου τόνωσης. Ωστόσο, καθώς η Ε.Ε. είναι τόσο πρόθυμη να σώσει τον πλανήτη και να ανασχηματίσει το ενεργειακό μείγμα προς το σκοπό αυτό, έχει αναλάβει τη δέσμευση να φροντίζει και να χρηματοδοτεί πλήρως τη εργασιακή μετάβαση των εμπλεκόμενων κοινοτήτων. Οτιδήποτε άλλο θα είναι καθαρή ληστεία, υπό την έννοια ότι οφελεί μόνο τις προηγμένες οικονομίες της Ένωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του IENE.


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron