Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Μεγάλο το Ενδιαφέρον της Αγοράς για το 4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΙΕΝΕ για το Target Model

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Οι 50 και πλέον συμμετοχές αποδεικνύουν ότι η  αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της στο, δεύτερο κατά σειράν για το 2020, σεμινάριο του ΙΕΝΕ, καθώς σκοπός του τελευταίου είναι να προετοιμάσει τους παράγοντες της αγοράς την επικείμενη έναρξη της νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Νοεμβρίου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου ξεκίνησαν με τα εισαγωγικά σχόλια του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), κ. Κωστή Σταμπολή, και του Energy Management Director στην Elpedison και Προέδρου της Επιτροπής Ηλεκτρισμού του ΙΕΝΕ, κ.  Ανδρέα Πετροπουλέα.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Δρ. Γιώργος Ιωάννου, προχώρησε σε μία πολύ ενδελεχή παρουσίαση της λειτουργίας του ΕΧΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο απολογισμός των λεγόμενων d ry runs, της προσομοίωση δηλαδή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που διενεργεί το ΕΧΕ από τον Αύγουστο. Όπως τόνισε ο CEO του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, οι εν λόγω διαδικασίες πήγαν πολύ καλά, και, μετά από μία μικρή περίοδο προσαρμογής, το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου συμμετείχαν σε αυτά πολλοί παίκτες της αγοράς με πολύ θετικά αποτελέσματα. Όπως εξήγησε στην ομιλία του ο Δρ. Ιωάννου, τα Dry Run αποτελούν ένα απαραίτητο μέσο που συμβάλει καθοριστικά στο να έχουν εξοικειωθεί και η αγορά και οι παίκτες με τις διαδικασίες αλλά και ώστε το ίδιο το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας να έχει μία σαφή εικόνα για τους όγκους που θα διακινηθούν όταν θα ξεκινήσει η πραγματική του λειτουργία.

Το εφετινό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΙΕΝΕ με τίτλο «Εισαγωγή στη Νέα Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας», το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά από σήμερα, Δευτέρα, 19, έως και την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 θα έχει κάθε μέρα ως κεντρικό ομιλητή και από έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (16:00 – 20:00) και θα εκπέμπονται από τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας WebEx. Προβλέπονται τέσσερις (4) συνολικά συναντήσεις 4 ωρών η κάθε μία.

Έτσι, αύριο, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, θα υπάρξει εισαγωγική ομιλία από τον Δρ. Βασίλειο Γκουντή , Διευθυντή Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Η EnEx Group, την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, τις εργασίες της ημέρας θα ξεκινήσει ο Δρ. Χριστόφορος Ανέστης Ζούμας, Διευθυντής Λειτουργίας Αγορών του Ομίλου, ενώ την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, ο Επιτελικός Διευθυντής του EnExClear (ΗEnEx Group), κ . Χρήστος Νικολαΐδης , θα αναλύσει τις προοπτικές και τις προκλήσεις του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Μόλις 10 ημέρες πριν από την έναρξη λειτουργίας του ΕΧΕ, το σεμινάριο έρχεται να καλύψει την ανάγκη της αγοράς για εξοικείωση με τη λειτουργία του νέου θεσμού, και, για το λόγο αυτό, θα επιδιώξει την εμβάθυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων σε ρυθμιστικά και νομοθετικά θέματα, αλλά και σε εκείνα που αφορούν τη λειτουργία της επικείμενης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει τις προαναφερθείσες τέσσερις αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των σεμιναρίων, παρακαλώ επισκεφθείτε το: https://www.iene.eu/el/congress/28/ekpaideutiko-seminario-eisagogi-sti-nea-agora-ilektrikis-energias-4os-kyklos

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την αποκλειστική χορηγία της ELPEDISON.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2020 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron