Δελτία Τύπου

12ο SEE Energy Dialogue: Αναζητώντας μια νέα ενεργειακή κατεύθυνση στη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Στις ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό και ενεργειακό περιβάλλον και την ανάδειξη της ενεργειακής μετάβασης σε κορυφαία προτεραιότητα για την περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πρόκειται να εστιάσει το 12ο SE Europe Energy Dialogue (Ενεργειακός Διάλογος ΝΑ Ευρώπης) με θέμα " In Search of a New Energy Direction”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Το φόρουμ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με την υποστήριξη σημαντικών διεθνών και περιφερειακών οργανισμών και μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, έχει ως στόχο να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσης και ιδεών μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, ανώτερων στελεχών του ενεργειακού κλάδου και ειδικών και να ενισχύσει τη μεταξύ τους συνεργασία. Σκοπός, η αντιμετώπιση των μεγάλων ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο και η ανάδειξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ενεργειακή γέφυρα.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιηθεί έντονα τόσο στον τομέα της απανθρακοποίησης όσο και για την προώθηση του δικού της Green New Deal , με τον ταυτόχρονο στόχο της πλήρους ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο 12ο SE Europe Energy Dialogue θα είναι οι εξελίξεις στην περιφερειακή αγορά του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των ΑΠΕ καθώς και οι νέες και συνεχιζόμενες συνεργασίες μεταξύ προμηθευτών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπλέον, το background paper του ΙΕΝΕ με τίτλο “ SE Europe s Changing Energy Direction ” θα αναρτηθεί πριν την εκδήλωση με σκοπό να διευκολύνει τον Διάλογο.

Το 12ο SE Europe Energy Dialogue παίρνει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες 11 επιτυχημένες διοργανώσεις, έχοντας συγκεντρώσει για ακόμη μία χρονιά κορυφαίους policy makers , ενεργειακά στελέχη και ειδικούς από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και σημαντικούς εκπροσώπους από οργανισμούς και ιδρύματα που αποτελούν ηγέτιδες δυνάμεις στον παγκόσμιο ενεργειακό και τραπεζικό τομέα.

Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπήσουν τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ( International Energy Agency - ΙΕΑ) ο Kieran McNamara , Senior Analyst του Οργανισμού, ο οποίος θα παρουσιάσει το World Energy Outlook 2020 στις 9/12 και ο Jeremy Sung , Energy Efficiency P olicy A nalyst, ο οποίος στις 10/12 πρόκειται να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα ( Energy Efficiency ) που εκπονεί αυτό το διάστημα ο IEA .

Βασικοί ομιλητές στο 12ο SE Europe Energy Dialogue θα είναι οι:

 •  Καθ. Παντελής Κάπρος, Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Scientific Coordinator, E3Modelling και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, ΙΕΝΕ (Ελλάδα).
 • κα. Katja Yafimava, Senior Research Fellow, Oxford Institute for Energy Studies (Ηνωμένο Βασίλειο ).
 • Σπύρος Παλαιογιάννης , Managing Partner, Medgas & More Services Ltd & Εταίρος του ΙΕΝΕ , (Κύπρος ).
 • Καθ. Γιώργος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας - Ε nEx Group (Ελλάδα).
 • Κωστής Μουσουρούλης, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ, ΥΠΕΝ (Ελλάδα)
 • κ. Slavtcho Neykov, Chairman of the BoD, Energy Management Institute (EMI) (Βουλγαρία)
 • κ. Ahmet Turkoglou, CEO, Energy Exchange Istanbul (EXIST) (Τουρκία)
 • καθ. Ionut Purica, Executive Director, Advisory Center for Energy and Environment, Romanian Academy (Ρουμανία)

 

Lead sponsor στο 12ο SE Europe Energy Dialogue είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ακόμη, χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι:

 • Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας
 • Ε nEx Group
 • Kyriakides Georgopoulos Law Firm
 • ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

 

Το 12ο SE Europe Energy Dialogue υποστηρίζουν: EnSCo , Sunlight , Essencon, Grant Thornton , EnergyLive, EuroAsia Interconnector , Lamnidis Law .

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του SEEED και δωρεάν εγγραφή συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.iene.eu/en/congress/29/12th-se-europe-energy-dialogue

Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron