Ενεργειακή Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ Επιστρέφουν στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Το υποσχέθηκε και το έκανε πράξη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθηκοντά του. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε, εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αναιρώντας μια από τις πιο εμβληματικές ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγιστάνας, που καταφερόταν για χρόνια εναντίον της συμφωνίας αυτής, η οποία έχει υπογραφτεί από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη για την πρόθεσή του να αποσύρει την Ουάσινγκτον από αυτήν το 2019· οι ΗΠΑ τυπικά απήλθαν από τη συμφωνία τον Νοέμβριο του 2020.

Ο κ. Μπάιντεν είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι οι ΗΠΑ θα επανεντάσσονταν στη συμφωνία «την πρώτη ημέρα» της προεδρίας του.

«Θα δώσουμε μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής όπως ποτέ μέχρι τώρα», υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος υπογράφοντας το κείμενο, ένα από τα αρκετά εκτελεστικά διατάγματα που είχε προετοιμάσει η ομάδα του.

Παράλληλα με ένα από τα συνολικά 17 διατάγματα που υπέγραψε ανακαλεί και την άδεια για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL.

(από energia.gr, 21/01/2021)

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron