Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ξεκίνησαν οι Εργασίες του 2ήμερου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ για τα Πράσινα Υγρά Καύσιμα - Παρακολουθήστε Ζωντανά

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Παρακολουθήστε ζωντανά εδώ το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο (11 και 12 Φεβρουαρίου 2021) του ΙΕΝΕ, που ξεκίνησε σήμερα με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future». Θέμα του συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης είναι ο  σημαντικός ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας και των μεταφορών.

Στο συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του συμβούλου του Πρωθυπουργού Δρ. Γιώργου Κρεμλή, ενώ ομιλίες και παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει πληθώρα κορυφαίων στελεχών από τους κλάδους της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.

Τόσο η κομβική σημασία των πράσινων υγρών καυσίμων στην πορεία της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών προς την κλιματική ουδετερότητα όσο και η ευκαιρία να βρεθούν και να συνομιλήσουν με άλλους κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εμβληματικών εταιρειών, οι οποίες στηρίζουν και συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Μεταξύ των διεθνών εταιρειών οι οποίες συμμετέχουν ως ομιλητές στο συνέδριο συγκαταλέγονται οι BP UK, REPSOL, TOTAL, EXXONMOBIL, OMV, NESTE και ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός του κλάδου, FuelsEurope ενώ σημαντική θα είναι η συμμετοχή και εμβληματικών ελληνικών ομίλων όπως οι Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ,  Aegean Airlines, Motor Oil Hellas και ΕΛΙΝΟΙΛ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και τις υπάρχουσες ανάγκες, το όραμα πίσω από τα πράσινα υγρά καύσιμα και την ακολουθούμενη στρατηγική σε κάθε κλάδο και πεδίο, ενώ θα παρουσιάσουν και μια σειρά από καινοτόμα έργα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι παρεμβάσεις των ομιλητών καλύπτουν σε ένα ευρύ φάσμα των αναγκών που προκύπτουν - στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης – για τα καύσιμα σε ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών και θα εξετάσουν επίσης εναλλακτικές εφαρμογές στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο συνοψίζονται ως εξής:

-         «Πράσινη Συμφωνία: Απανθρακοποίηση έως το 2050 και ο βασικός ρόλος των υγρών καυσίμων».

-         «Ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας και το όραμά του 2050».

-         «Οδικές μεταφορές: Οι προκλήσεις των νέων τεχνολογιών».

-         «Το μέλλον των καυσίμων αεροπορίας και ναυτιλίας».

Κύριος Χορηγός (Lead Sponsor) του Συνεδρίου είναι η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ενώ την εκδήλωση στηρίζει χορηγικά και η Motor Oil Hellas. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα New Europe και το ενεργειακό site Energia.gr.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron