Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ξεκίνησε το Διήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο «Green Liquid Fuels» του ΙΕΝΕ: Τα Υγρά Καύσιμα στην Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Ο καίριος ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, όπως αυτός τίθεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εναρκτήριων συζητήσεων στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σήμερα και  αύριο, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021, με κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι εμβληματικών εταιρειών της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του Επικεφαλής Συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος και Κυκλικής Οικονομίας, Δρ. Γιώργου Κρεμλή.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις γενικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης προς τα πράσινα καύσιμα και τη μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια, την οποία χαρακτήρισε καταλυτικής σημασίας για να πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Ο Υπουργός υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες-μέλη της Ε.Ε που υποστήριξε σθεναρά τις πολιτικές της Κομισιόν για την επίτευξη των κλιματικών στόχων για το 2030 και το 2050 και αναφέρθηκε στην πολιτική της απολιγνιτοποίηση, κάνοντας ειδική μνεία στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που, όπως είπε, «έχει κριθεί ως ένα από τα πιο φιλόδοξα» στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Κύριος Χορηγός του Συνεδρίου είναι η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ενώ την εκδήλωση στηρίζει χορηγικά και η Motor Oil Hellas. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα New Europe και το ενεργειακό site, Energia.gr.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα sessions ζωντανά εδώ.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron