Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Πραγματοποιήθηκε η 33η Γενική Συνέλευση του ΙΕΝΕ – Επανεκλογή σημερινού Προεδρείου

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ επανεξελέγη ομόφωνα για την περίοδο 2021 – 2023 το υπάρχον Προεδρείο. Ως εκ τούτου, η σύνθεση του Νέου Προεδρείου έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Κωστής Σταμπολής

Αντιπρόεδρος:  Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος

Γενικός Γραμματέας:  Κώστας Θεοφύλακτος

Μέλη:  Χρήστος Δήμας, Θωμάς Λαμνίδης, Διονύσιος Ξένος και Αναστάσιος Τόσιος.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής, παρουσίασε τον Ετήσιο Απολογισμό του Ινστιτούτου για το έτος 2020, επισημαίνοντας ότι, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτούργησε το ΙΕΝΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτό συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία του κατορθώνοντας μάλιστα να φανεί ιδιαίτερα παραγωγικό τόσο με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων μελετών αλλά και με την οργάνωση  webinars,  συνεδρίων αλλά και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ για το 2020 θα αναρτηθεί σύντομα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στις ιστοσελίδες του Ινστιτούτου, www.iene.gr και www.iene.eu, αντίστοιχα.

Συνοπτικά, οι προτεραιότητες του ΙΕΝΕ για το επόμενο διάστημα, όπως αυτές περιγράφηκαν από τον κ. Σταμπολή, διαμορφώνονται ως εξής:

 (α)   Ενίσχυση της εξωστρέφειας του ΙΕΝΕ μέσω της προσέλκυσης νέων μελών, φυσικών προσώπων και εταιρειών από Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και της συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων και άλλων δράσεων με περιφερειακούς και διεθνείς φορείς.

(β) Ανάπτυξη των εργασιών του Ινστιτούτου στους βασικούς τομείς δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν το μελετητικό/ ερευνητικό έργο, τη σταθερή ενημέρωση των μελών του, τη συνέχιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και την οργάνωση επίκαιρων και στοχευμένων εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

(γ) Συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΙΕΝΕ με έμφαση την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, και

(δ) Ανάπτυξη του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών ( advisory services)  με επίκεντρο τα  Green Bonds και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 Μετά την επανεκλογή του ως Προέδρου του ΙΕΝΕ, ο κ. Σταμπολής ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την συνεισφορά τους και την έμπρακτη συμβολή τους στη λειτουργία και ανάπτυξη του Ινστιτούτου και καταλήγοντας υπογράμμισε:   «Έχοντας ως αποστολή μας να αποτελούμε έναν πόλο έρευνας, ενημέρωσης και προβληματισμού γύρω από τα ενεργειακά θέματα στη ΝΑ Ευρώπη αλλά και να συμβάλλουμε ενεργά σε διεργασίες σε εθνικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή, το ΙΕΝΕ εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται: Η ομάδα εταίρων του Ινστιτούτου συνεχίζει να διευρύνεται με άτομα εγνωσμένης επιστημονικής κατάρτισης και κορυφαίων επιχειρηματικών εμπειριών από χώρες της ΝΑ Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα το έμπειρο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΙΕΝΕ εργάζεται με την ίδια θέρμη για την επίτευξη των στόχων μας. Η συμμετοχή του ΙΕΝΕ στον δημόσιο διάλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αισθητή και θα συνεχίσει να μεγαλώνει, πάντα μέσα από εύστοχες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις».

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron