Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Συμμετοχή ΙΕΝΕ στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Το ΙΕΝΕ, μέσω του προέδρου του Κωστή Σταμπολή, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου που διεξήχθη για 5η φορά εφέτος στις 8-10 Ιουλίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 100 διακεκριμένοι ομιλητές, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των πολυμερών συνεργασιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και ο ρόλος της Κρήτης ως ενεργειακός κόμβος.

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ παραβρέθηκαν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώτος υφυπουργός Έρευνας της Αιγύπτου, Άχμεντ Μουχίνα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιοσσί Αμράνι, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Παϊατ και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Νατάσα Πηλίδη.

Τον χαιρετισμό του συνεδρίου έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τόνισε πως η υλοποιούμενη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο και με την Αττική το 2023, «θα καλύψει το μεγάλο ενεργειακό έλλειμμα του νησιού, μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη δυναμική είσοδό μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης, με σημαντική μείωση των ρύπων κατά 60%».

Ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έκανε από το βήμα του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου και την Διεθνή Έκθεση Ενέργειας για την Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, που σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την Κρήτη, δεν περιορίζεται μόνο στο έργο της διπλής διασύνδεσης.

Σε ό,τι αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα υλοποιηθούν επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.

Στην ομιλία του στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής αναφέρθηκε στην σημασία της Κρήτης για την ενεργειακή ανάπτυξη της Ελλάδας και τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μεγαλόνησος στην ενεργειακή προμήθεια της Ανατολικής Μεσογείου. Κάτι που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό τα επόμενα χρόνια μέσω των διασυνδέσεων της μεγαλονήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κύπρο. Μια εξέλιξη που θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ΑΠΕ της Κρήτης στα 2.0 – 2.5 GW από τα 300 MW που είναι σήμερα.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron