Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Σημαντική ήτο η συμβολή του ΙΕΝΕ στην Ημερίδα «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές» - Έτοιμο το microsite με τις παρουσιάσεις

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021

Σημαντική ήτο η συμβολή του Ινστιτούτου στην κοινή Ημερίδα που οργάνωσε το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ μαζί με το ΙΕΝΕ στις 25 Οκτωβρίου στα Χανιά στο κτίριο του ΚΑΜ.

Όλες οι ομιλίες και παρουσιάσεις ppt από την Ημερίδα έχουν τώρα συγκεντρωθεί και είναι διαθέσιμες στο ακόλουθο microsite (εδώ). Επιπλέον, όλη η Ημερίδα έχει μαγνητοσκοπηθεί και είναι διαθέσιμη στο YouTube (εδώ).

Η ανωτέρω Ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία με περισσότερους από 130 συμμετέχοντες τόσο με φυσική παρουσία αλλά και εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω live streaming. Χορηγός της Ημερίδας ήταν η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Να σημειωθεί ότι στην Ημερίδα συμμετείχαν δεκαπέντε (15) εισηγητές οι οποίοι μεταξύ τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο των υδρογονανθράκων και της ενεργειακής μετάβασης.

Συνοψίζοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο Καθ. Νίκος Πασαδάκης, Διευθυντής του ΙΤΕ/ΙΠΕ και ο Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, παρατήρησαν ότι βάσει των εισηγήσεων και αναλύσεων που παρουσιάστηκαν αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι υδρογονάνθρακες, και ιδίως το φυσικό αέριο, αποτελεί μέρος της λύσης καθώς οδεύουμε προς την ενεργειακή μετάβαση. Ως εκ τούτου οι προσπάθειες για έρευνα και ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων καθώς και η αξιοποίηση τους πρέπει να ενταθεί. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον παρουσιάζει η Κρήτη όπου νότια και δυτικά έχουν ήδη εντοπισθεί αξιόλογοι ερευνητικοί στόχοι, που ευρίσκονται εντός παραχωρήσεων όπου συμμετέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, και άρα επείγει η επίσπευση των ερευνών.

 

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2021 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron