Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωτοποριακό σεμινάριο του IENE με θέμα «Managing Energy in a Complex World»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021

Την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ σε συνεργασία με την STRATEGY TECHNICS, και τη συμμετοχή σχεδόν 20 φοιτητών από την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου που προσέλκυσε επαγγελματίες από ένα ευρύ επαγγελματικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, τραπεζών, νομικών και λογιστικών εταιρειών και συμβούλων επιχειρήσεων. 

Το σεμινάριο που διήρκησε από την 1η Νοεμβρίου μέχρι 26/11 ήταν το πρώτο του είδους του, με το Ινστιτούτο να ενώνει τις δυνάμεις του με την STRATEGY TECHNICS, μια εταιρεία συμβούλων εξειδικευμένη στην στρατηγική και οργάνωση με έδρα την Αθήνα. Η ενεργειακή μετάβαση αποτέλεσε βασικό θέμα του σεμιναρίου γύρω από το οποίο αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στρατηγικές και προσεγγίσεις χρηματοδότησης και μηχανισμοί. Η τρέχουσα συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές αντιμετώπισης εξετάστηκε πλήρως μαζί με μια ολόκληρη σειρά κατάλληλων τεχνολογιών, τόσο διαθέσιμες σήμερα όσο και υπό ανάπτυξη. 

Εκτός από την προσπάθεια κατανόησης της πολυπλοκότητας των σημερινών ενεργειακών αγορών -είτε σε ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο είτε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- το σεμινάριο κάλυψε εκτενώς τον κρίσιμο ρόλο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας των ενεργειακών αγορών, την αναγνώριση και πρόβλεψη των κυρίαρχων τάσεων, τη χάραξη επιχειρηματικής πολιτικής και την υπέρβαση των δυσμενών συνθήκων. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 40 ώρες διδασκαλίας από κορυφαίους εμπειρογνώμονες, αγγίζοντας όλες τις πτυχές της τρέχουσας και μελλοντικής κατάστασης των ενεργειακών αγορών. Περιλάμβανε επίσης ασκήσεις και ομαδική εργασία που ανέλαβαν ομάδες μαθητών που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων. 

Κατά την τελευταία συνεδρία του προγράμματος, οι ομάδες παρέδωσαν μερικές πολύ υψηλών προδιαγραφών εργασίες, ενώ ακολούθησε μια λεπτομερής παρουσίασή τους και συζήτηση στην ολομέλεια. Τα θέματα που συζητήθηκαν από τις ομάδες κυμαίνονταν από τη χρήση του LNG ως καυσίμου στις θαλάσσιες μεταφορές, έως τις εταιρικές συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPA), και το βέλτιστο πλαίσιο ενεργειακής μετάβασης και οι επιπτώσεις του. 

Ακολουθούν ορισμένα σχόλια από τους συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου: 

«Αυτό το σεμινάριο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!» 

«Με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα την πολυπλοκότητα στις αγορές ενέργειας!» 

«Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν τόσο χρήσιμη όσο και αναζωογονητική!»   

Με βάση αυτή την ενθαρρυντική αποδοχή, το IENE και η STRATEGY TECHNICS σχεδιάζουν να επαναλάβουν το σεμινάριο σύντομα, εντός του 2022.

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron