Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Ισχυρή η διεθνής συμμετοχή στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο του IENE

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021

Παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα και τον δικαιολογημένο φόβο από μια τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η διεθνής συμμετοχή στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ, το 25ο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» υπήρξε εντυπωσιακή. Από τους 78 ομιλητές που έλαβαν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου, οι 23 προήλθαν από το εξωτερικό με 9 από αυτούς να ταξιδεύουν αυτοπροσώπως στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Οι υπόλοιποι 14 συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα zoom. Χάρη στην πρώτης τάξεως οπτικοακουστική υποστήριξη, τα μηνύματά τους ήσαν ξεκάθαρα με πολλούς από αυτούς να υποστηρίζουν τις ομιλίες τους με παρουσιάσεις power point.

Η ομάδα των ξένων ομιλητών που ταξίδεψε στην Αθήνα αποτελούνταν από μια σημαντική τουρκική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν ο Gohan Yardim, εταίρος του IENE και επικεφαλής της Anadolu Natural Gas Trade and Consultancy με έδρα την Άγκυρα, τον Dr. Yurdakul Yigiguden, ανεξάρτητος ενεργειακός σύμβουλος και επί μακρόν συνεργάτης του Ινστιτούτου και ο Αχμέτ Τούρκογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Τουρκικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (EXIST), αλλά και από μια εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου από τη Βουλγαρία, στην οποία συμμετείχαν ο Slavtcho Neykov, εταίρος του ΙΕΝΕ και πρόεδρος του EnergyManagementInstitute(ΕΜΙ) με έδρα τη Σόφια και ο Konstantin Konstantinov, Διευθύνων Σύμβουλος του IBEX, του Ανεξάρτητου Βουλγαρικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Με τη Βουλγαρία και την Τουρκία να είναι δύο από τους πλησιέστερους γείτονες της Ελλάδας, η παρουσία αυτής της επίλεκτης ομάδας συναδέλφων είχε ιδιαίτερη σημασία και βοήθησε στην ενίσχυση της άριστης διαπεριφερειακής συνεργασίας που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του ΙΕΝΕ.

Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή τριών άλλων υψηλόβαθμων στελεχών στον τομέα της ενέργειας, που ταξίδεψαν και αυτά από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν και να μιλήσουν στην ετήσια εκδήλωση του ΙΕΝΕ, μεταξύ των οποίων ήταν ο Απόστολος Πετρόπουλος, senior modeller στο IEA στο Παρίσι ο οποίος παρουσίασε το World Energy Outlook 2021, η κα Μαριάννα Λιακοπούλου που είναι PolicyAssociateτου EFET με έδρα τις Βρυξέλλες, η Δρ. Τζίνα Κοέν, εταίρος και συνεργάτης του ΙΕΝΕ, Λέκτορας και Σύμβουλος της Βιομηχανίας φυσικού αερίου από την Herzliya στο Ισραήλ αλλά και ο Dr. Charles Ellinas, Senior Fellow, Atlantic Council and visiting Rerearch Fellow for IENE, ο οποίος ταξίδευσε στην Αθήνα από τη Χάγη..

Πολλοί άλλοι ομιλητές συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδικτυακά και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: ο Δρ. James Watson, Γενικός Γραμματέας του EUROGAS, από τις Βρυξέλλες, ο William Polen, Ανώτερος Διευθυντής της EUEnergyAssociation, ο Καθ. Andrey Konoplyanik, Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της Gazprom export LLC, Συμπρόεδρος της Ρωσικής πλευράς του έργου Stream 2 «Εσωτερικές Αγορές» του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αερίου Ρωσίας-ΕΕ, η Boyana Achovksi, Γενική Γραμματέας του Gas Infrastructure Europe (GIE) από τις Βρυξέλλες, ο Δρ. Bassam Fattouh, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργειακών Μελετών της Οξφόρδης (OIES), ο Δρ. Leo Drollas, Ανεξάρτητος Σύμβουλος Ενέργειας με έδρα το Λονδίνο, ο Tim Yeo, Πρόεδρος του New Nuclear Watch Institute (NNWI) από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Δρ. Narsi Ghorban, Γραμματέας της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ICC (Iran Committee) από την Τεχεράνη, ο Milos Mladenovic , Διευθύνων Σύμβουλος, SEEPEX, Σερβία, ο Aleksandar Mijušković, Σύμβουλος του Εκτελεστικού Διευθυντή, Συντονιστικού Γραφείου Δημοπρασιών στη ΝΑ Ευρώπη SEECAO, ο Fadil Ismajli, Διευθύνων Σύμβουλος, του New Kosovo Electricity Company, από το Κοσσυφοπέδιο και ο Mihailo Mihailovic, Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος, με έδρα το Βελιγράδι στην Σερβία.

Το Συνέδριο, το οποίο εφέτος γιόρτασε 25 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, προσελκύοντας συνολικά 430 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλο το υλικό του Συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων παρουσιάσεων, φωτογραφιών και βίντεο, είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του μικροδικτυακού τόπου του συνεδρίου (εδώ).

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron