Ενεργειακή Επικαιρότητα

Στα Ανοικτά της Κίνας το Μεγαλύτερο Πλωτό Φωτοβολταϊκό Πάρκο στον Κόσμο

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022

Η Huaneng Power International (HPI) ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο – μια εγκατάσταση 320 MW στο Dezhou, στην επαρχία Shandong της Κίνας. Ανέπτυξε την πλωτή συστοιχία σε μια δεξαμενή κοντά στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Dezhou ισχύος 2,65 GW της Huaneng Power.

Η κινεζική εταιρεία κατασκεύασε το έργο σε δύο φάσεις με ισχύ 200 MW και 120 MW, αντίστοιχα. Η πρώτη φάση, η οποία περιελάμβανε την ανάπτυξη δυναμικότητας 8 MWh, ολοκληρώθηκε το 2020, ενώ η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει περίπου 550 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, χωρίς να αποκαλύψει άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία μια φ/β μονάδα ισχύος 130 MW σε μια παλίρροια ζώνη κοντά στο Yuhuan, στην επαρχία Zhejiang.

Περιέγραψε τον φωτοβολταϊκό σταθμό Qinggang ως το πρώτο διαπαλιρροιακό φωτοβολταϊκό έργο της Κίνας, με 242.000 πάνελ που έχουν αναπτυχθεί σε μια έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

(από energia.gr, 05/01/2022)

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron