Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εμβληματικής έκθεσης του ΙΕΝΕ, του «SEE Energy Outlook» στο Βελιγράδι

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022


Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας την περασμένη Τετάρτη (11/5) στο Βελιγράδι, το Ινστιτούτο παρουσίασε την κορυφαία έκδοσή του, το «SEE Energy Outlook 2012/2022» σε ένα κατάμεστο ακροατήριο. Περισσότεροι από 100 επαγγελματίες της ενέργειας και ανώτερα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα της Σερβίας συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση διάρκειας 2,5 ωρών. Βασικός χορηγός της ήταν το SEEPEX, το Χρηματιστήριο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Σερβίας. 

Εκτός από τις δύο βασικές παρουσιάσεις για το Outlook και έγιναν αντίστοιχα από τον πρόεδρο της ΙΕΝΕ κ. Κωστή Σταμπόλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Θεοφύλακτο, υπήρξαν και άλλες σημαντικές εισηγήσεις από μια σειρά Σέρβων στελεχών και ειδικών. Την εκδήλωση άνοιξε ο Mihailo Mihailovic, εταίρος του Ινστιτούτου στη Σερβία, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Βελιγράδι. Στην εισαγωγική ομιλία του ο Mihailo τόνισε τη συνάφεια της έκθεσης «Outlook» με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στις ενεργειακές αγορές σήμερα και πώς η ΝΑ Ευρώπη συμμετέχει πλήρως στο ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από αυτή την άποψη, υπογράμμισε ο κ. Mihailovic, η Σερβία διαδραματίζει βασικό ρόλο καθώς βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και ασκεί σημαντική επιρροή στις γύρω χώρες. Ο κ. Mihailovitch αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο του ΙΕΝΕ ως έναν αξιόπιστο πάροχο αντικειμενικής ενημέρωσης και τεκμηριωμένων αναλύσεων για τον ενεργειακό τομέα της περιοχής. 

Άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση του IENE στο Βελιγράδι ήταν ο καθηγητής Dragan Simeunovic, της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, ο κ. Milos Mladenovic, ο διευθύνων σύμβουλος του SEEPEX και ο κ. Miroslav Lutovac ανώτερος σύμβουλος ενέργειας του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας και Βιομηχανία. Ο καθηγητής Simeunovic, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Ακαδημίας Εθνικής Ασφάλειας της Σερβίας, στην ομιλία του τόνισε τις ιδιαίτερες συνθήκες της Σερβίας όσον αφορά την ασφάλεια και την ενεργειακή ασφάλεια ιδιαίτερα και παρείχε ένα χρήσιμο ιστορικό υπόβαθρο. Από την πλευρά του ο κ. Lutovac υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ενεργειακής βιομηχανίας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Σερβίας, ενώ ο κ. Mladenovic περιέγραψε εν συντομία τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το SEEPEX στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής και περιέγραψε σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων του Χρηματιστηρίου. 

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Outlook ακολούθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο και μία ζωηρή συζήτηση γύρω από τη θεματολογία που έθιξε η μελέτη του ΙΕΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση κοκτέιλ που παρέθεσαν το Επιμελητήριο και το ΙΕΝΕ. Οι πλήρεις παρουσιάσεις του Outlook θα είναι σύντομα διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του ΙΕΝΕ (www.IENE.eu).

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron