Δελτία Τύπου

13ο SE Europe Energy Dialogue: «Ενεργειακή ασφάλεια, Ενοποίηση των αγορών και Αειφορία στη ΝΑ Ευρώπη»

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

To 13 o SE Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ πρόκειται να διεξαχθεί στις 16 - 17 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, σε υβριδική μορφή. Το περιφερειακό φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται από το ΙΕΝΕ ανελλιπώς από το 2003 με την υποστήριξη κορυφαίων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών και μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, συγκεντρώνει για ακόμη μία χρονιά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες του τομέα της ενέργειας από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και όχι μόνο. Στόχος είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, η δικτύωση και η προώθηση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων παγκόσμιων και περιφερειακών ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Το ειδικό θέμα του φετινού SEEED είναι «Ενεργειακή ασφάλεια, ενοποίηση των αγορών και αειφορία στη ΝΑ Ευρώπη» και αντανακλά τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ενεργειακός τομέας της συγκεκριμένης περιφέρειας. Η ενεργειακή ασφάλεια και το ανταγωνιστικό περιβάλλον τιμών αναδεικνύονται ως θέματα πρωταρχικής σημασίας για την ενεργειακή πολιτική στην περιοχή αλλά και ευρύτερα. Επιπλέον, το SE Europe Energy Dialogue αυτού του Ιουνίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, δεδομένης της μεγάλης προσπάθειας της ΕΕ να μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, διατηρώντας παράλληλα την εστίασή της να μειώσει τις εκπομπές του θερμοκηπίου και τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Το φόρουμ θα καλύψει επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και ΑΠΕ της περιοχής και τις συνεχιζόμενες ενεργειακές συνεργασίες με μεγάλους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπλέον, η μελέτη του ΙΕΝΕ με θέμα «Ενεργειακή ασφάλεια, ολοκλήρωση της αγοράς και αειφορία στη ΝΑ Ευρώπη», που θα δημοσιευτεί εκ των προτέρων, θα βοηθήσει στην καθοδήγηση των εργασιών της διοργάνωσης.

Το SE Europe Energy Dialogue θεωρείται σήμερα η κορυφαία περιφερειακή ενεργειακή εκδήλωση η οποία καταφέρνει να προσελκύει όχι μόνο τους σημαντικότερους φορείς χάραξης πολιτικής, χρηματοδότες και επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και να εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου συμμετοχή από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά και τραπεζικά ιδρύματα στον κόσμο. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται οι: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ( IEA), Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ενεργειακή Κοινότητα ( Energy Community), IRENA, SEECAO, JRC, the Energy Charter, UNDD, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), EBRD, Παγκόσμια Τράπεζα, Fuel Europe, Eurelectric, Eurogas, EFET, EPIA & COGEN, OIES κλπ. Οι εκπρόσωποι και ομιλητές του φόρουμ τα τελευταία χρόνια έχουν συμπεριλάβει ανώτερα στελέχη από μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως BP, Shell, Gazprom Export, Equinor, NIGEC (Ιράν), OMV, EDF, CDF Suez, ENEL, RWE, EON, Endesa, αλλά και από κορυφαίους «παίκτες» εθνικής κλίμακας όπως ΔΕΗ, Serbgas, Plinacro, CEZ, Transgas, TEIAS, Turkeler, TDinamik, Transelectrica, KESH, Bulgarian Energy Holding, SEEPEX, Χρηματιστήριο Ενέργειας Αθηνών, EPIAS, Edison, ESO EAD, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Energean, Mytilineos κ.α.

Με τη διοργάνωση του φετινού «Διαλόγου SE Europe Energy Dialogue» σε υβριδική μορφή, το IENE φιλοδοξεί να συμβάλει για άλλη μια φορά σε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου πάνω στα βασικά ενεργειακά ζητήματα της περιοχής, αλλά και να προωθήσει την αναγκαία συνεργασία μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών και, κατά συνέπεια, τον ρόλο της ΝΑ Ευρώπης ως ζωτικής σημασίας ενεργειακή γέφυρα Ανατολής-Δύσης και Βορρά-Νότου.

Χορηγοί του 13ου SE Europe Energy Dialogue είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίας, το EnEx Group, και η Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης – Γεωργόπουλος ( KG Law Firm). Το φόρουμ υποστηρίζεται επίσης από την Energean, το Χρηματιστήριο Ενέργειας της Σόφιας ( IBEX) και την EnSCo. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το energia. gr, το Balkan Green Energy News, το New Europe, το energypress. gr, το Foreign Affairs Hellenic Edition και το CEENERGYNEWS.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του 13ου SE Europe Energy Dialogue, τους επιβεβαιωμένους ομιλητές και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron