Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Αναρτήθηκε ο Ετήσιος Απολογισμός 2021 του ΙΕΝΕ και στα Ελληνικά

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Μετά τη ανάρτηση στις αρχές του Αυγούστου του αγγλικού κειμένου του Ετήσιου Απολογισμού 2021 του Ινστιτούτου, αναρτήθηκε σήμερα (9/8) και το ελληνικό κείμενο (εδώ).

Ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ είναι ένα πολύ χρήσιμο κείμενο που αναφέρεται διεξοδικά στις δραστηριότητες και επιτεύγματα του Ινστιτούτου για την χρονιά που πέρασε. Καλύπτει τόσο τις τακτικές και έκτακτες εκδόσεις που ετοιμάζει in-house και αποστέλλει στα μέλη και τους συνεργάτες του ,το ερευνητικό και μελετητικό του έργο, τις διάφορες εκδηλώσεις που οργάνωσε (λχ συνέδρια,workshops, webinars)καθώς και την συμμετοχή σε δημόσιες διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις.

Διαβάζοντας κάποιος τον Ετήσιο Απολογισμό του ΙΕΝΕ μπορεί να αντιληφθεί και να εκτιμήσει το ευρύ και πολυσχιδές έργο του Ινστιτούτου που πλέον με τις δραστηριότητες του καλύπτει 14 χώρες στην ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο με αντίστοιχους εταίρους στις χώρες της περιοχής. Μεταξύ άλλων ο Ετήσιος Απολογισμός περιγράφει τις εργασίες και την συμβολή των επτά (7) επιστημονικών επιτροπών που διαθέτει και μεταξύ τους καλύπτουν όλη τη γκάμα του ενεργειακού τομέα. Ακόμα, περιλαμβάνει πληροφορίες για την ετοιμασία της μεγάλης μελέτης αναφοράς του ΙΕΝΕ, του SEE Energy Outlook 2021/2022, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2021, και εκδόθηκε τον Μάρτιο εφέτος. 

Αναφερόμενος στην τελευταία αυτή εμβληματική έκδοση (1450 σελ) του ΙΕΝΕ, ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κ. Κωστής Σταμπολής, δήλωσε, ότι « το SEE Energy Outlook είναι το επιστέγασμα πολυετούς μελέτης και έρευνας σε όλες τις 15 χώρες της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί βασικό βοήθημα για την κατανόηση της χρήσης της ενέργειας και των εφαρμογών της αλλά και εργαλείο για την χάραξη ενεργειακής πολιτικής. Η ολοκλήρωση της έρευνας και η έγκαιρη έκδοση του Outlook αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του περιφερειακού ρόλου, χαρακτήρα και οργάνωσης του Ινστιτούτου που του επιτρέπει να αναλαμβάνει και να φέρει εις πέρας τέτοιου είδους σύνθετα έργα» 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron