Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Κυβερνοεπίθεση στα Sites του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022

To βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου (20:00 μ.μ.) εκδηλώθηκε ισχυρή κυβερνοεπίθεση κατά του server που φιλοξενεί τα sites του ΙΕΝΕ. Ποιο συγκεκριμένα τα δύο βασικά sites του Ινστιτούτου, τα www.iene.gr και το www.iene.eu παρέμειναν εκτός λειτουργίας εξαιτίας κακόβουλης επίθεσης που εκδηλώθηκε στον server του site, που φιλοξενείται στο Data Center της Interworks Cloud που συνεργάζεται με την Microsoft στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να απολεσθεί η σύνδεση με το δίκτυο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες μας να μην είναι προσβάσιμες και να μην μπορούν να ενημερωθούν για πάνω από δύο εικοσιτετράωρα.

Το ΙΕΝΕ λυπάται πραγματικά για την δυσάρεστη κατάσταση που προέκυψε και ζητούμε συγγνώμη από τα μέλη του ΙΕΝΕ που επισκέπτονται τακτικά το www.iene.gr και το www.iene.eu . Τελικά,η λειτουργία των sites αποκαταστάθηκε το πρωί της 31ης Αυγούστου.

Από πλευράς ΙΕΝΕ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια αυτής της κυβερνοεπίθεσης, η οποία οπωσδήποτε γεννά σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια της ηλεκτρονικής ενημέρωσης στην χώρα μας.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2022 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron