Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Η Τελευταία Μηνιαία Ανάλυση του IENE Εστιάζει στο COP27, στα Διδάγματα και στις Προκλήσεις

Ημ/νία δημοσίευσης: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

Αναμφίβολα, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή το 2022 ήταν η Διάσκεψη COP27, η οποία έλαβε χώρα στο SharmEl-Sheikh της Αιγύπτου μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP27), προκειμένου να συζητηθούν και να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για το κλίμα, η οποία φιλοξενήθηκε από την κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Παγκόσμιοι ηγέτες, υπουργοί και διαπραγματευτές συναντήθηκαν για να ανακοινώσουν μια συμφωνία σχετικά με τον από κοινού τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της. 

Με το μότο «Μαζί για την υλοποίηση», η Διάσκεψη COP27 ήταν μία αφρικάνικη Διάσκεψη και η πρώτη από τις δύο Διασκέψεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA). Να σημειώσουμε ότι η Διάσκεψη COP26 φιλοξενήθηκε το 2021 στη Γλασκόβη της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, οι οποίες συνέχισαν να ασκούν την προεδρία του COP μέχρι την έναρξη του COP27. Η Διάσκεψη COP28 αναμένεται να διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) το 2023. 

Στη συγκεκριμένη Μηνιαία Ανάλυση του ΙΕΝΕ, η οποία είναι προσβάσιμη εδώ, το Ινστιτούτο αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτά τα ζητήματα στη Διάσκεψη, καθώς και άλλα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διαπραγματεύσεων και εξετάζει την πρόοδο ή την έλλειψή της, που σημειώθηκε σε καθεμία από αυτές.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron