Ενεργειακή Επικαιρότητα

Ισπανία: Οι Ηλιακές Εγκαταστάσεις Έφτασαν το Ρεκόρ 2,5GW το 2022

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Η Ισπανία έχει αναπτύξει 2,5 GW ηλιακής ενέργειας ιδιοκατανάλωσης το 2022, σχεδόν το ήμισυ της συνολικής εγκατεστημένης Φ/Β ισχύος της, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής εμπορικής ένωσης UNEF. Οι αριθμοί υπερδιπλασιάζονται από την εγκατεστημένη ισχύ το 2021, όταν έφτασε τα 1,2 GW και τώρα βρίσκεται στα 5,25 GW της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ιδιοκατανάλωσης μέχρι στιγμής.

Το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητας εγκαταστάθηκε από το βιομηχανικό τμήμα (με μερίδιο 47%), το οποίο είχε επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου από έτος σε έτος, ακολουθούμενο από την οικιακή (32%) και την εμπορική (20%) αγορές.

Η Ισπανία που ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ της στις εγκαταστάσεις ιδιοκατανάλωσης οφείλεται στο υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία καθώς και στις οικονομικές επιδοτήσεις από την ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον José Donoso, επικεφαλής της UNEF.

Η απλούστευση των διοικητικών εμποδίων στην ιδιοκατανάλωση και η αφαίρεση των αδειών εργασίας για αυτά τα έργα σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τη χώρα των Βάσκων, έχουν επίσης πρωτοστατήσει στο ενδιαφέρον για την ιδιοκατανάλωση στην Ισπανία, πρόσθεσε ο Donoso.

(από energia.gr, 26/01/2023)

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron