Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στην «Black Sea Energy Week 2023» στο Βουκουρέστι

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Μετά από μια πρώιμη έναρξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και την περσινή υβριδική εκδήλωση, αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία “invest in network”  διοργανώνει αυτό το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με επίκεντρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sheraton στο Βουκουρέστι και συγκέντρωσε μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και την Τουρκία.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διαταράξει μια ήδη ασταθή ενεργειακή αγορά όπου οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν απότομα καθώς η ζήτηση ενέργειας μετά το lockdown ξεπέρασε την προσφορά. Σήμερα, η αυτάρκεια και η ενεργειακή ανεξαρτησία δεν θεωρούνται πλέον ως ένα θεωρητικό κατασκεύασμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού των ΑΠΕ, η επέκταση των ενεργειακών διασυνδέσεων και η μεγαλύτερη ευελιξία των συστημάτων και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψίστης σημασίας. Και ενώ οι επενδύσεις σε ΑΠΕ στην περιοχή ευρίσκονται σε δυναμική τροχιά, η συνεργασία και η διασυνδεσιμότητα καθίστανται βασικές προϋποθέσεις  για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχουν θέσει οι χώρες και η ΕΕ.

Η εκδήλωση Energy Week Black Sea 2023 έρχεται για να ενθαρρύνει την περιφερειακή συνεργασία καθώς και να προωθήσει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην περιοχή και να προσελκύσει επενδύσεις. Το ΙΕΝΕ υποστήριξε πλήρως αυτό το συνέδριο με συμμετοχή του  Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του, κ. Κωστή Σταμπόλη, ο οποίος συντόνισε τη δεύτερη συνεδρία την πρώτη ημέρα του συνεδρίου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.Πιο συγκεκριμένα, ο Κωστής Σταμπολής συντόνισε τη Συνεδρία 2 που κάλυψε τη χρηματοδότηση των ΑΠΕ και περιλάμβανε πολλά εξέχοντα στελέχη από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς και κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες. Οι ομιλητές της συνεδρίας περιελάμβαναν τους κ. Daniel Kockisch, Senior Investment Officer της IFC Infrastructure, την κα Lara Tasman Zanin, μόνιμο εκπρόσωπο της ΕΤΕπ στη Ρουμανία, τον κ. David Managadze, Regional Head Energy, EBRD, τον κ. Frank Neel, Εκτελεστικό Συμβούλιο Μέλος, OMV Petrom, κ. Yann Giuinard, Αντιπρόεδρος System Assets Development, EDF International Division και τον κ. Vartan Oskanian, Ανώτερο στέλεχος της RECOM Technologies και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας.


Η παραπάνω συνεδρία διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά και εκτός από σύντομες παρουσιάσεις και παρεμβάσεις από κάθε συμμετέχοντα, περιλάμβανε μια ζωηρή συζήτηση με το κοινό και μεταξύ των έξι συμμετεχόντων.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Energy Week Black Sea 2023» μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.bsenergyweek.com 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron