Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

29 Μαρτίου-6 Μαΐου - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ σε Συνεργασία με το IGA: «Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια»

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει από κοινού με το Institute of Global Affairs του American College of Greece (Deree) τον 3ο Κύκλο Μαθημάτων με θέμα την «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια». Τα μαθήματα, με τη μορφή σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και την επίβλεψη του Δρος Κωνσταντίνου Φίλη, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙGA.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθεί στους εκπαιδευόμενους μία αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία και αναλυτική προσέγγιση, κατανόηση και εμβάθυνση στην σχέση ενέργειας και γεωπολιτικής ώστε να είναι σε θέση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα θέματα που αφορούν στην ανάλυση των δεδομένων, και την εκτίμηση ή πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα αναδειχθεί η όλο και πιο στενή αλληλεξάρτηση μεταξύ της ενέργειας και της γεωπολιτικής, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ο γεωπολιτικός περίγυρος της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύονται οι μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή καθώς και η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία σε συνδυασμό με την ενεργειακή στρατηγική της Ε.Ε., για την διασφάλιση της ενεργειακής της ασφάλειας αλλά και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, συνθέτουν ένα σύνθετο σκηνικό, η περιπλοκότητα του οποίου επιτείνεται, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, δεν φαίνεται ακόμη να έχει ξεπεραστεί.

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2023 στο Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8, 115 28, Αθήνα).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στρατιωτικούς καριέρας, διπλωμάτες, δημοσιογράφους αλλά και πτυχιούχους μελετητές, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε βάθος και με επιστημονική μεθοδολογία για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις και τους προβληματισμούς του χώρου. Έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και εγγραφές εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron