Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

ΙΕΝΕ: Ολοκληρώθηκε ο 3ος Κύκλος Μαθημάτων «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια» σε Συνεργασία με το IGA

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Κύκλος Μαθημάτων με θέμα την «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και την Ενέργεια» που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, από κοινού με το Institute of Global Affairs ( IGA) του American College of Greece (Deree). Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2023 στο Alba Graduate Business School, στην Αθήνα.

Τα μαθήματα, με τη μορφή σεμιναρίου, διεξήχθησαν με τη συνεργασία και την επίβλεψη του Δρος Κωνσταντίνου Φίλη, Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙGA.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να δοθεί στους εκπαιδευόμενους μία αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία και αναλυτική προσέγγιση, κατανόηση και εμβάθυνση στην σχέση ενέργειας και γεωπολιτικής ώστε να είναι σε θέση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα θέματα που αφορούν στην ανάλυση των δεδομένων, και την εκτίμηση ή πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων αναδείχθηκε η όλο και πιο στενή αλληλεξάρτηση μεταξύ της ενέργειας και της γεωπολιτικής, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ο γεωπολιτικός περίγυρος της ΝΑ Ευρώπης βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, ενώ, ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκαν οι μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες της περιοχής. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή καθώς και η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία σε συνδυασμό με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, για την διασφάλιση της ενεργειακής της ασφάλειας αλλά και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, συνθέτουν ένα σύνθετο σκηνικό, η περιπλοκότητα του οποίου επιτείνεται, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, δεν φαίνεται ακόμη να έχει ξεπεραστεί.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στρατιωτικούς καριέρας, διπλωμάτες, δημοσιογράφους αλλά και πτυχιούχους μελετητές, που επιθυμούσαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε βάθος και με επιστημονική μεθοδολογία για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις και τους προβληματισμούς του χώρου.

Έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, στους – συνολικά 18 - συμμετέχοντες απονεμήθηκε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το ΙΕΝΕ.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron