Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Μεγάλο Ενδιαφέρον Από Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών για το Webinar «Ενέργεια και Απασχόληση» του ΙΕΝΕ

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή διεξήχθη στις 29 Ιουνίου 2023 το ειδικό Webinar του ΙΕΝΕ κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της πρόσφατης μελέτης του Ινστιτούτου με αντικείμενο την «Ενέργεια & Απασχόληση στην Ελλάδα».

Αναλυτικότερα, η διαδικτυακή εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγικά σχόλια του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ, κ. Κωστή Σταμπολή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος της μελέτης ήταν να αναδειξει τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει τον εγχώριο ενεργειακό τομέα, ώστε να προσφέρει σιγουριά στον επενδυτή, καθότι δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί όχι μόνο να αναλάβει την υλοποίηση απαιτητικών έργων ενεργειακών υποδομών αλλά και να τα λειτουργήσει.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του ΙΕΝΕ από τον Γενικό Γραμματέα του Ινστιτούτου και Πρόεδρο της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του τελευταίου, κ. Κώστα Θεοφύλακτου. Ανάμεσα στα αποτελέσματα της μελέτης, ξεχωρίζει το άθροισμα των άμεσων και των έμμεσων θέσεων εργασίας στον χώρο της ενέργειας, που το 2021 έφτασε περίπου τις 110.000.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της κ. Σταματίνα Παντελαίου, Director, Economic Research & Sectorial Studies της ICAP CRIF S.A., και του κ. Στέλιου Μπίκου, Δ/ντή του Ενεργειακού Κέντρου Ικανοτήτων. Εκ μέρους των χορηγών της μελέτης, μίλησε η κ. Ιωάννα Κυριαζή, Head Employment Practice της KG Law Firm.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωταποκρίσεις εκ μέρους των όσων παρακολουθούσαν τη διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΕΝΕ.

Η μελέτη «Ενέργεια & Απασχόληση στην Ελλάδα» του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (διαθέσιμη ολόκληρη εδώ), η οποία ξεκίνησε να εκπονείται στις αρχές του 2022, αποτυπώνει την απασχόληση στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα (παραγωγή, μεταφορά και διαχείριση ενέργειας) στη χώρα μας, με έτος αναφοράς το 2021, ενώ, παράλληλα, αναδεικνύει το νέο προφίλ των εργαζομένων. Επιπλέον, εντοπίζει τις προοπτικές για την περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης με χρονικό ορίζοντα το 2025 και το 2030.

Η μελέτη «Ενέργεια & Απασχόληση στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε χάρη στην οικονομική υποστήριξη των εταιρειών ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Όμιλος Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕnEx Group), και KG Law Firm και τις οποίες το ΙΕΝΕ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη στήριξή τους. Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς την εταιρεία ICAP-CRIF για την δωρεάν παροχή σημαντικών πληροφοριών.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2023 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron