Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Αλλαγή Ημερομηνίας για το 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου-Λευκωσία 31 Οκτωβρίου 2023

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023

Το 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου που συν διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το ΙΕΝΕ και την εταιρεία FMW- Financial Media Way της Κύπρου, όπως κάθε χρόνο θα γίνει στην Λευκωσία στα τέλη Οκτωβρίου. Ποιο συγκεκριμένα το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Royal Hall στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από την FMW στο https://www.cyprusenergysymposium.com/.

Όπως παρατηρούν οι οργανωτές του Συμποσίου, “οι ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η προσπάθεια της ΕΕ για απεξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, οι γεωπολιτικές οικονομικές και στρατηγικές ανακατατάξεις, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και οι αντιδράσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθιστούν το φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο”, αφού οι ομιλητές θα κληθούν να διερευνήσουν και να παρουσιάσουν:

• Τις γεωπολιτικές και ενεργειακές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και στην περιοχή μας.

• Τις εκτιμήσεις για τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

• Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στον τομέα της έρευνας και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, υπό το φώς των νέων δεδομένων

• Τη δυνατότητα της Κύπρου να συμβάλει στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

• Τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας των κρατών της περιοχής.

• Το υψηλό ενεργειακό κόστος

• Τη σημασία των πόρων φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση.

• Τις επενδύσεις των ενεργειακών εταιρειών στη ΝΑ Μεσόγειο.

• Τους σχεδιασμούς για τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη.

• Την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

• Τις ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.

• Τη δημιουργία και εφαρμογή του απαραίτητου νομικού και διοικητικού πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο της θεματολογίας του Συμποσίου είναι το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο ο ηλεκτρισμός, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Ενεργειακή Αποδοτικότητα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Στο φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως και κάθε χρόνο έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν και να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, οι Υπουργοί Ενέργειας του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ξένοι Πρέσβεις, εκπρόσωποι ξένων εταιρειών που έχουν εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟΖ, ανώτατα στελέχη διεθνών εταιρειών ενέργειας, ακαδημαϊκοί και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το κόστος για ατομική συμμετοχή στο Συμπόσιο που περιλαμβάνει την παρουσία στο γεύμα και την παρακολούθηση του Συμποσίου ανέρχεται στο ποσό των €150 + Φ.Π.Α. για τα μέλη του ΙΕΝΕ και στο ποσό των €200 + ΦΠΑ για τα μη μέλη του ΙΕΝΕ. Το κόστος για φοιτητές Πανεπιστημίου θα ανέρχεται στην ειδική τιμή των €50+Φ.Π.Α κατ’ άτομο. Το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να προπληρωθεί πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του Συμποσίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Χορηγοί και οι Υποστηρικτές του Ενεργειακού Συμποσίου θα τύχουν πολύ μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και στα social media.

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron