Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Με Συνεδρία για την Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα Ξεκινά η 2η Ημέρα του 27ου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» - Παρακολουθήστε Ζωντανά

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023

Ομιλητές στην συγκεκριμένη συνεδρία είναι δύο από τα πιο έμπειρα στελέχη του τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Αντιπρόεδρος της Energean στην Ελλάδα και Εταίρος του ΙΕΝΕ, ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Αντιπρόεδρος της Continental Europe Energy Council (CEEC), καθώς και η κ. Κατερίνα Τσιώνα, Δικηγόρος- Νομική Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Ενεργειακού Δικαίου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. (ΕΔΕΥΕΠ). Συντονιστής είναι ο κ. Χρήστος Δήμας, Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωπολιτικής του ΙΕΝΕ.

Θα ακολουθήσει η 7η συνεδρία του «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2023», με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Υψηλή Διείσδυση, Αποθήκευση, PPAs και Διαχείριση Δικτύων», στο πρώτο μέρος της οποίας θα μιλήσουν ειδικοί από την Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερα και συγκεκριμένα οι κ κ. Δρ. Mustafa Tiris (General Manager, TDinamik Energy, Turkey), Ζήσιμος Μαντάς (Head of Project Development and Licensing, MORE Energy, Ελλάδα), Ypatios Moysiadis (Managing Partner, Renewable Energy Expert, Wattcrop, UK) και Richard Scott (Partner Renewables, Oneglobal, UK), με συντονιστή τον κ. Νίκο Σοφιανό (Ενεργειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Επιτροπής ΑΠΕ, Μέλος ΔΕ ΙΕΝΕ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο μέρος της εν λόγω συνεδρίας, με ομιλητές εκπροσώπων ενώσεων και εταιρειών ΑΠΕ, οι οποίοι θα αναλύσουν τις τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως αυτές προδιαγράφονται από τις πρόσφατες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και από τις τεχνολογικές τάσεις που επικρατούν διεθνώς. Συγκεκριμένα, με συντονιστή τον κ. Νίκο Σοφιανό, στα θέματα αυτά θα αναφερθούν οι Δρ. Στέλιος Λουμάκης (Πρόεδρος, ΣΠΕΦ), κ. Παναγιώτης Λαδακάκος (Πρόεδρος, ΕΛΕΤΑΕΝ) και Δρ. Σπυρίδων Οικονόμου (Director General, Eunice Hydrogen Technologies).

 

Το 27ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Στρατηγικός Χορηγός (Strategic Sponsor) του Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ είναι η Motor Oil.

Χορηγοί (Sponsors) της διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Helleniq Energy, Elpedison και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Υποστηρικτές (Supporters) είναι η Energean, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., ο Όμιλος Μυτιληναίος, η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., οι δικηγορικές εταιρείες Κυριακίδης-Γεωργόπουλος (KG Law Firm) και Τζανίνη και Συνεργάτες (Eugenia Gianini and Associates), ο ΑΔΜΗΕ και η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών EnSCo.

Υποστηρικτές Δράσεων (Task Supporters) του Συνεδρίου είναι ο Όμιλος Κοπελούζου και η Cenergy Holdings.

Χορηγοί Επικοινωνίας (Media Sponsors) του 27ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia.gr, η NE Global, το EnergyPress, το allazorevma.gr, το Foreign Affairs - Hellenic Edition, το naftemporiki.gr και η Naftemporiki TV.

 

- Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, το πρόγραμμα, τους ομιλητές κ.λπ., πατήστε εδώ​.

- Στο πλαίσιο της συμμετοχής σας στο 27οΕθνικό Συνέδριο«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2023»που διοργανώνει το ΙΕΝΕ, παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για τηνonlineσύνδεσή σας:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: https://us02web.zoom.us/j/85090547707#success

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron