Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το ΙΕΝΕ Εορτάζει τα 20 Χρόνια Από την Ίδρυσή του

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Εφέτος το ΙΕΝΕ εορτάζει 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στην ενεργειακή κοινότητα στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη.

Από την ίδρυσή του, το 2003, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) έχει να επιδείξει ένα μεγάλο και πολυδιάστατο έργο, το οποίο εκτείνεται σε όλο το φάσμα του ενεργειακού τομέα. Με μία σειρά από έρευνες, μελέτες, περιοδικές και ειδικές εκδόσεις, καθώς και την οργάνωση συνεδρίων, workshops και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, το ΙΕΝΕ, εδώ και 20 χρόνια, συμβάλλει αποφασιστικά στη διάδοση της ενημέρωσης και της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ενέργειας, σε αλληλεπίδραση με τις τεχνολογικές, οικονομικές, γεωπολιτικές κ. ά. εξελίξεις. Με τον τρόπο αυτό, έχει συστήσει, όλα αυτά τα χρόνια, ένα δίκτυο ειδικών, επαγγελματιών και έγκριτων ακαδημαϊκών από την ΝΑ Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα, προωθώντας την ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης, πάντα με στόχο την δημιουργία μίας επιστημονικής προστιθέμενης αξίας με επάρκεια και εγκυρότητα.

Τα τελευταία τρία χρόνια το ΙΕΝΕ ενίσχυσε το δίκτυο εταίρων του με τη συμμετοχή partners από όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Σήμερα το ΙΕΝΕ αριθμεί 42 εταίρους, εκ των οποίων οι 14 προέρχονται από τις χώρες της περιφέρειας.

Έτσι, με ευκαιρία τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεχούς λειτουργίας, το ΙΕΝΕ, σε μία ειδική εκδήλωση, στις 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της οργάνωσης του εφετινού, 27ου, Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το ΙΕΝΕ εόρτασε την εμβληματική αυτή επέτειο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους παρισταμένους εταίρους του ΙΕΝΕ, ενώ, παράλληλα, έγινε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία και την προσφορά του Ινστιτούτου στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα και, γενικότερα, στην ΝΑ Ευρώπη.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Κωστής Σταμπολής, καθώς και οι πρώην πρόεδροι κκ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης και Γιάννης Δεσύπρης, ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, πρώην Αντιπρόεδρος, η κ. Τερέζα Φωκιανού, πρώην Γενική Γραμματέας του ΙΕΝΕ, καθώς και ορισμένοι από τους ιδρυτικούς εταίρους.


Ακολούθησε δεξίωση για την συγκεκριμένη επέτειο-ορόσημο του ΙΕΝΕ, με χορηγό την εταιρία EnSCo, του ιδρυτικού εταίρου κ. Ηλία Καρυδογιάννη.


Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron