Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του ΙΕΝΕ για το 2024

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024

Και το 2024 αναμένεται να είναι για το ΙΕΝΕ μία χρονιά με έντονη δραστηριότητα και πληθώρα εκδηλώσεων, οι οποίες, όπως πάντα, θα έχουν στο επίκεντρο τις πιο σημαντικές εξελίξεις και τάσεις στον ενεργειακό τομέα σε Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Τόσο το επιστημονικό δυναμικό του Ινστιτούτου όσο και το δίκτυο εξωτερικών συνεργατών του εγγυώνται ότι και εφέτος οι εκδηλώσεις αυτές θα παράσχουν στο κοινό και τους επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα έγκυρη, αξιόπιστη και ενδελεχή ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, ο Ιανουάριος ξεκινά με την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΙΕΝΕ, στην Αθηναϊκή Λέσχη, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ενώ στις 29 του μήνα θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) μία ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας, ζήτημα κορυφαίας σημασίας για τη χώρα, τόσο με όρους οικονομικής ανάπτυξης αλλά και εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το ΙΕΝΕ, σε συνεργασία με το Romania Energy Center (ROEC), διοργανώνει στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, ημερίδα με τίτλο “Climate Change and Decarbonisation Policies in SE Europe”, σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές απανθρακοποίησης στη ΝΑ Ευρώπη.

Ημερίδα για τις ΑΠΕ και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στην Αθήνα, ενώ στις 25 του ιδίου μήνα το ΙΕΝΕ διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το “Ελληνοτουρκικό Ενεργειακό Forum”, στο πλαίσιο της πραγμάτωσης του περιφερειακού του ρόλου.

Στα Τίρανα, την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 προγραμματίζεται η διοργάνωση του “ 1 st IENE Tirana Energy Forum”, ενώ το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, στην Ύδρα, το ΙΕΝΕ διοργανώνει το “6th ΙΕΝΕ Energy and Geopolitics Forum”, συνεπές στη διεπιστημονική ενασχόλησή του με την ενεργειακή ατζέντα, με έμφαση στον τρόπο που αυτές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, επηρεάζονται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, στη Θεσσαλονίκη, το ΙΕΝΕ θα είναι ο οικοδεσπότης του «Ενεργειακού Διαλόγου της ΝΑ Ευρώπης». Το εφετινό, 15ο SE Europe Energy Dialogue, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, συγκεντρώνοντας, όπως πάντα, κορυφαίους ειδικούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες της ΝΑ Ευρώπης αλλά και ευρύτερα, και αναδεικνύοντας την περιφερειακή ενεργειακή ατζέντα.

Η Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΕΝΕ για τον «Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα» το 2024, που, τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επισκόπηση της ελληνικής ενεργειακής πραγματικότητας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Το 28ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας « Ενέργεια & Ανάπτυξη 2023», η εμβληματική ετήσια εκδήλωση του ΙΕΝΕ για την εγχώρια ενεργειακή ατζέντα, θα λάβει χώρα στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, με ομιλητές εκπροσώπους από όλο το φάσμα του ενεργειακού τομέα της χώρας αλλά και πολιτικούς και λοιπούς υπεύθυνους για την χάραξη της ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με την FMW, το Ινστιτούτο θα διοργανώσει το 12o Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, στη Λευκωσία, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας και εφέτος μία διοργάνωση που έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο ενεργειακό συνεδριακό event της Μεγαλονήσου.

Οι δραστηριότητες του ΙΕΝΕ για το 2024 αναμένεται, σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, να ολοκληρωθούν με το “Energy and Geopolitics in Eurasia and SE Europe”, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη , την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τον περιφερειακό ρόλο του Ινστιτούτου σε συνάρτηση, μάλιστα, με την ανάδειξη της γεωπολιτικής διάστασης του ενεργειακού τομέα.

Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΙΕΝΕ για το 2024 βλ. εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron