Ενεργειακή Επικαιρότητα

Τουρκία: Η Παραγωγή Πετρελαίου στις Ανατολικές Περιοχές Ξεπερνά το Ορόσημο των 35.000 Βαρελιών Ημερησίως

Ημ/νία δημοσίευσης: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στην παραγωγή πετρελαίου, ξεπερνώντας τα 35.000 βαρέλια την ημέρα στη νοτιοανατολική ορεινή περιοχή Gabar, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας TPAO, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

Υπογραμμίζοντας την επιτυχία των προσπαθειών εξερεύνησης της εταιρείας, η TPAO αναφέρει στο X: «Σπάσαμε το πρώτο ρεκόρ του 2024 στην παραγωγή πετρελαίου στο Gabar με 35.061 βαρέλια την ημέρα».

Σύμφωνα με το TPAO, η αυξημένη παραγωγή προέρχεται από 28 επιχειρησιακά πηγάδια, συμπεριλαμβανομένων των φρεατίων που ανοίχθηκαν πρόσφατα στην ορεινή περιοχή Gabar της επαρχίας Sirnak.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην παραγωγή πετρελαίου των 100.000 βαρελιών την ημέρα μέχρι το τέλος του 2024. Ξεπεράσαμε τους στόχους που έχουμε θέσει, έναν προς έναν, με τη βοήθεια του έθνους μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας», δήλωσε η TPAO.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας στην περιοχή Gabar έχει φτάσει περίπου τα 33.000 βαρέλια την ημέρα σε 27 πηγάδια.

Όπως τονίζει το Anadolu, η Τουρκία έχει εντείνει τις δραστηριότητές της στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2020, με την περιοχή Gabar να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ανακάλυψη νέων αποθεμάτων στη νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιδίωξη της χώρας να μειώσει την εξάρτηση από τους εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους και στην επίτευξη του στόχου του φετινού επιπέδου παραγωγής.

(από energia.gr, 29/01/2024)

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron