Ενεργειακή Επικαιρότητα

Το Βερολίνο Εξετάζει την Απαλλοτρίωση Γερμανικών Περιουσιακών Στοιχείων της Rosneft

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ενημέρωσε τη Rosneft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης μετοχών στα γερμανικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, δήλωσε σήμερα η δικηγορική εταιρεία του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο είπε στη Rosneft την Τρίτη ότι εάν η Ρωσία ανακτήσει τον έλεγχο των εταιρειών, στις οποίες περιλαμβάνεται το κύριο διυλιστήριο PCK Schwedt του Βερολίνου, η λειτουργία των διυλιστηρίων θα τεθεί σε κίνδυνο επειδή οι συμβατικοί εταίροι θα αρνούνταν να συνεργαστούν, δήλωσε η δικηγορική εταιρεία Malmendier Legal σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn.

Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δεν είναι προφανές ότι η κατάσταση θα αλλάξει, ανέφερε η δικηγορική εταιρεία επικαλούμενη το υπουργείο.

Η Rosneft θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των μετόχων της, πρόσθεσε η δικηγορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι μια τέτοια απαλλοτρίωση θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου μέτρο στη Γερμανία και θα έβλαπτε για πάντα την επενδυτική ασφάλεια στη χώρα.

(από energia.gr, 08/02/2024)

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron