Ανακοινώσεις & Ειδήσεις ΙΕΝΕ

Βουκουρέστι, 13 Μαρτίου: Κοινή Εκδήλωση ΙΕΝΕ-ROEC για τις Πολιτικές Απανθρακοποίησης στη ΝΑ Ευρώπη

Ημ/νία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024

Στις πολιτικές απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στη ΝΑ Ευρώπη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το ΙΕΝΕ και το Romania Energy Center (ROEC) στις 13 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.

Η κοινή εκδήλωση ΙΕΝΕ – ROEC, με τίτλο “Decarbonization Policies in South East Europe- Between Climate Change and War”, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι (οδός Vasile Lascar 31 – αμφιθέατρο “Nicolae Titulescu”).

Στην ημερίδα θα αναλυθούν οι τρέχουσες τάσεις στις πολιτικές απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και το πώς αυτές εφαρμόζονται σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη, με έμφαση στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αφορά τις συνεχιζόμενες αλλαγές στην αγορά και την πολιτική στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις εχθροπραξίες που ακολούθησαν. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί ο αντίκτυπος των μέτρων πολιτικής που ελήφθησαν στο πλαίσιο του REPowerEU της ΕΕ αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου. Θα επιχειρηθεί μια ευρύτερη αξιολόγηση των τρεχουσών ενεργειακών πολιτικών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων της προσπάθειας προώθησης της μεγαλύτερης χρήσης των ΑΠΕ της εισαγωγής υδρογόνου, των σχεδίων επέκτασης της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας αλλά και της προώθησης των “καθαρών” καυσίμων στον τομέα των μεταφορών. Επίσης, ο ρόλος του φυσικού αερίου από την άποψη της ενεργειακής ασφάλειας και ως στοιχείου ευέλικτου βασικού φορτίου θα επανεξεταστεί σε συνδυασμό με την πρόσφατη πρόοδο στις υποδομές φυσικού αερίου αλλά κα με την τόσο αναγκαία επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η εγγραφή εκ των προτέρων. Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση μέσω livestreaming σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά υπάρχει και η δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Χορηγός του συνεδρίου είναι η ΤΈΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε., ο κορυφαίος Όμιλος στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα ( www.terna-energy.gr), ενώ Υποστηρικτής είναι η μελετητική εταιρεία Asprofos, μέλος του Ομίλου HelleniQ Energy.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, τους ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Προσεχείς Εκδηλώσεις ΙΕΝΕ

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron