Ενεργειακή Επικαιρότητα

Η Ιαπωνία Ενέκρινε την Επέκταση της Ζώνης Αιολικής Ενέργειας

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε σχέδιο τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας για να επιτρέψει την εγκατάσταση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η νέα νομοθεσία θα επιτρέψει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε μεγαλύτερη απόσταση από τα σημερινά χωρικά και εσωτερικά ύδατα.

Η Ιαπωνία στοχεύει να έχει έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ισχύος 10GW έως το 2030 και έως 45GW έως το 2040, για να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα και του υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο ενεργειακό της μείγμα, για το οποίο η πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι απαραίτητη.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Ken Saito δήλωσε σε ενημέρωση ότι "μέσω αυτού του νομοσχεδίου, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε σταθερά και μεγάλης κλίμακας έργα στη θαλάσσια περιοχή".

Η κυβέρνηση στοχεύει να περάσει την τροποποιημένη νομοθεσία κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Τον Ιανουάριο, το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού προκήρυξαν δύο διαγωνισμούς υπεράκτιων αιολικών έργων.

Το Τόκιο έχει ορίσει μια περιοχή στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στα ανοικτά των ακτών του νομού Αομόρι (νότια πλευρά) και μια περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Γιούζα στο νομό Γιαμαγκάτα ως περιοχές προς ανάπτυξη.

(από energia.gr, 14/03/2024)

Advisory Services

Green Bonds


Εκδόσεις ΙΕΝΕ

energia.gr

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

IEA

Energy Institute

Energy Community

Eurelectric

Eurogas

Energy Management Institute

BBSPA

AERS

ROEC

BPIE

Αρχική Σελίδα | Όροι Χρήσης | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2004-2024 IENE. All rights reserved.

Website by Theratron